2009 Voittaja- Purso Oy

Purso Oy valittiin Pirkanmaan Vuoden Työnantajaksi vuonna 2009. Purso Oy valmistaa kotimaisella ammattitaidolla suunnitellut ja toteutetut alumiiniset ratkaisut asiakkaan tuote- ja prosessikehityksen kumppanina. Yhtiö työllistää Nokian Siurossa ja Ikaalisissa noin 240 henkilöä ja viennin osuus myynnistä on noin 40 %. Purso Oy:n vuoden 2014 liikevaihto oli 73,5 miljoonaa euroa.

Yhtiön toimitusjohtaja Jussi Aron mukaan Purso on perinteisten alumiiniprofiilien lisäksi tällä hetkellä panostanut voimakkaasti valaistusjärjestelmien kehittämiseen ja valmistukseen. Pursolla suunnitellaan ja valmistetaan käyttäjälle laadukkaita, mutta edullisia, LED-valaistusjärjestelmiä.
 

Aron mukaan Pursolla investoidaan jatkuvasti tuotekehitykseen: vuosina 2000-2015 on investoitu noin 60 miljoonaa euroa. Tuotantovolyymia on saatu nousemaan huomattavasti. Tällä hetkellä alaa koettelee alumiinin hinnan voimakas lasku ja se, ettei rakennusala välttämättä osoita elpymisen merkkejä.

Toimitusjohtaja Jussi Aro kokee, että Purson maine työnantajana on hyvä. Purso on menestynyt ja perinteinen perheyritys, joka on pärjännyt hyvin alan kovasta kilpailusta huolimatta. Yritys on viimeksi lomauttanut väkeä 90-luvun alussa. Aron mukaan Pursolla on jatkuvan parantamisen filosofia, ja siihen liittyy myös Purso-brändin kehittäminen.

Työnantajana Purso haluaa olla keskusteleva, kuunteleva ja jämäkkä. Aro toivoo, että autoritaarisesta johtamistavasta päästäisiin eteenpäin modernimpaan johtamiseen, jossa työntekijöitä ei jätetä yksin. Aron mukaan on tärkeää, että myös tuotannon työntekijöiden ideoita kuunnellaan ja ne menevät esimiehen kautta eteenpäin konkreettisina kehitysideoina.

Purso Oy halusi myös olla tukemassa Tammerkosken Nuorkauppakamarin Vuoden Työnantaja 2015 –kilpailua.