2016 voittaja - SOLITA

Solita on valittu Vuoden Työnantajaksi 2016. Viime vuonna 130 henkilöä palkannut Solita on onnistunut yrityskulttuurissaan yhdistämään rennon työkulttuurin, nopean kasvun ja huippuosaajien arvostaman jatkuvan kehittymisen.

Nopeasti kasvava Solita on digitaalisen liiketoiminnan asiantuntijayritys, joka työllistää jo 500 osaajaa Helsingissä, Tampereella, Oulussa ja Tukholmassa. Vuonna 2016 Solita palkkasi 130 uutta työntekijää. Yritys juhli syksyllä 20-vuotista taivaltaan ja avasi vastikään ensimmäisen kansainvälisen toimistonsa Tukholmaan.

”Kiitos palkinnosta kuuluu solitalaisille – kaikki mitä meillä on, löytyy ihmisistämme. Nopeasta kasvusta huolimatta olemme kyenneet palkkaamaan huippuosaajia, jotka arvostavat rentoa yrityskulttuuria, mutta ovat valmiita jatkuvasti kehittämään myös omaa osaamistaan ja toimintatapojaan. Ihmislähtöisyys ja ketterä kehittyminen ovat meillä toiminnan ytimessä”, kertoo Solitan toimitusjohtaja Jari Niska.

”Solitan vahva kasvu jatkuu ja tavoitteemme on työllistää jälleen tänä vuonna jopa 150 uutta solitalaista. Tänäkin vuonna kasvamme sekä Helsingissä, Tampereella, Oulussa että Tukholmassa. Tällä hetkellä palkkaamme muun muassa uusia ohjelmistokehittäjiä, teknologia-arkkitehteja, data-analyytikoita, integraatioasiantuntijoita ja projektipäälliköitä”, kertoo henkilöstöjohtaja Jonne Seppä.

Valintaraati perusteli voittajan valintaa näin:

”Solitan menestys osoittaa sen, että henkilöstöön panostaminen ja hyvästä yhteishengestä huolehtiminen kannattaa. Yhtiö on pystynyt vuodesta toiseen osoittamaan ansiokasta kasvua ja erottumaan rohkeasti omalla tekemisellään muista alan toimijoista. Yritys on vetovoimainen ja houkutteleva työntekijöiden näkökulmasta. Yrityksen henkilöstöstrategia on kestävällä pohjalla ja sitä tehdään pitkäjänteisesti. Kovasta kasvusta huolimatta Solita on pystynyt pitämään työntekijät tyytyväisenä, mikä näkyi myös finalisteille tehdyissä henkilöstökyselyiden tuloksissa.”