2018 voittaja - Koti Puhtaaksi

Koti Puhtaaksi (Sahera Koti Puhtaaksi Oy) on valittu Pirkanmaan Vuoden Työnantajaksi 2018. Yritys on toimialansa uudistaja, jonka jorkealuokkaisen asiakaspalvelun salaisuus on hyvinvoiva työyhteisö. Yrityksen siistijät rakentavatkin onnellisempaa Suomea koti kerrallaan.

”Vuoden Työnantaja -kilpailun kautta on nostettu hyvän työnantajuuden kriteerit Pirkanmaalla selvästi korkeammalla tasolle kuin Suomessa yleisesti. Koti Puhtaaksi on onnistunut kytkemään työntekijät ja asiakkaat tiiviiseen ja kehittävään yhteyteen, mikä antaa erinomaiset edellytykset kasvulle tulevaisuuteen ja näyttää esimerkkiä oman toimialansa ajurina”, luonnehtii raadin valitsemaa voittajayritystä Tampereen kauppakamarin yhteyspäällikkö Akira Ropo.

Toimitusjohtaja Saana Tyni pitää tärkeänä, että kaikki ovat Koti Puhtaaksi -työyhteisössä samassa veneessä. Jokainen työntekijä on osallistettu mukaan päätöksentekoon ja työntekijöiden on saatava toteuttaa itseään sekä kokea tekevänsä merkityksellistä työtä. Tavoitteena on olla esikuva omalla alalla. Koti Puhtaaksi Oy:n henkilöstö arvioi työnantajaansa seuraavasti: “Mielestäni Koti Puhtaaksi on ollut koko elämäni paras työpaikka. On ollut muitakin hyviä, mutta tässä on sitä jotain. On ollut hienoa kehittää toimintamalleja ja nähdä, miten hyvät päätökset realisoituvat kasvuna ja hyvinvointina. Koti Puhtaaksi on näyttänyt, mitä työntekijöistä välittäminen todella tarkoittaa. Saamme tunnustusta tekemästämme työstä. Meille annetaan mahdollisuus edetä uralla, mikä ei ole ihan tavallista siivousalan yrityksissä. Meillä on yhdessä tekemisen meininki ja teemme kaikki töitä yhteisen menestymisen eteen.”

Koti Puhtaaksi onnistuu hyvin usein yllättämään asiakkaansa positiivisesti ja luomaan nk. omotenashi-ilmiön (vieraanvaraisuuden tunteen antaminen asiakkaalle). Voittaja onkin onnistunut kytkemään työntekijät ja asiakkaat ennennäkemättömällä tavalla tiiviiseen, positiiviseen ja kehittävään yhteyteen. Tämä antaa edellytykset merkittävälle kasvulle myös tulevaisuuteen – ja näyttämään esimerkkiä markkinansa ajurina.

Yrityksessä myös johto käärii hihat ja osallistuu substanssiin. Yrityksessä uudet ideat ja aloitteet sujahtavat vuotuisten prosessien osaksi kuin itsestään. Tiivistäen - yritys on onnistunut luomaan tuottamaansa palveluun uudenlaisen merkityksen, ja hohdokkuuden.

Koti Puhtaaksi menestyi myös vuosi sitten kilpailussa erittäin hyvin - saavuttaen tuolloin finalistipaikan, kunniamaininnan ja yleisöäänestyksen voiton.