2015 voittaja - Pihlajalinna Oyj

Sosiaali- ja terveyspalveluita tarjoava Pihlajalinna Oyj on valittu Pirkanmaan parhaaksi työnantajaksi

Vuoden työnantaja on Pirkanmaalaiselle yritykselle jaettava vuosittainen palkinto, joka jaettiin tänään jo 32. kerran.

Vuodesta 1983 saakka järjestetyn kilpailun tavoitteena on kannustaa yrityksiä työllistämään ihmisiä ja kehittämään yrityksen toimintaa myös työntekijöiden näkökulmasta. Kilpailuun on kerätty ehdotuksia hyvistä työnantajista pitkin syksyä ja niitä kertyikin raadin arvioitavaksi yli 50 kappaletta. Kilpailun yhteydessä arvottiin myös vapaapäivä yhdelle työnantajansa kilpailuun ilmiantaneelle työntekijälle. Palkallisen vapaapäivän voitti Mirja Pälijärvi, joka työskentelee Jouka Oy:ssa.

Tänä vuonna kilpailun järjestäjät Tammerkosken Nuorkauppakamari ja Radio Fun Tampere järjestivät myös yleisöäänestyksen Vuoden työnantaja-finalisteista. Yleisöäänestyksen voiton vei ravintoloitsija Arto Rastas ja hänen ravintolansa Bar Burrito, Bistro LePot, Hella & Huone, Hella & Huone Deli ja Villa Hakkari. FUN Tampereen sisältöjohtaja Juha Koivusen mukaan kuuntelijat kokivat yleisöäänestyksen tärkeänä, sillä ääniä annettiin pitkälle toistatuhatta. Nykypäivänä on työnantajan merkitys ihmisten arjessa suuri ja siksi, moni haluaa jakaa positiiviset kokemukset myös muille, jatkaa Koivunen.

Vuoden työnantajaksi 2015 valikoitui raadin toimesta Pihlajalinna Oyj. Raati perustelee valintaansa sanoin: ”Pihlajalinnan kasvutarina ja menestys osoittavat, millaiseen lentoon positiivinen yrittäjähenki ja rohkeus haastaa vallitsevia toimintatapoja antaa siivet. Sote-ala on voimakkaassa muutoksessa ja herättää tunteita mutta Pihlajalinna on vastannut alan haasteisiin kehittämällä toimintaansa edelläkävijän rohkeudella, ja panostamalla samalla merkittävästi koko henkilöstön osaamisen kehittämiseen ja työhyvinvointiin.”

Kolmentoista finalistin joukosta raati palkitsi kunniamaininnoilla neljä yritystä. Kunniamaininnan kilpailussa saivat IT-alan moniosaaja Gofore Oy, IT- ja elektroniikkatukku F9 Distributions Oy, palloventtiilejä valmistava Jouka Oy sekä Tampereen Seudun Osuuspankki.

Vuoden Työnantajakilpailun arvovaltainen raati koostui pirkanmaalaisista vaikuttajista, joista mukana olivat: Erkki Lydén Pirkanmaan ELY-keskuksen työllisyys- ja osaamisyksikön päällikkö, Timo Antikainen, Tampereen kaupungin elinkeinojohtaja, Pasi Mäkinen, Pirkanmaan yrittäjien toimitusjohtaja, Akira Ropo, Tampereen kauppakamarin yhteyspäällikkö, Vesa Jouppila, Pirkanmaan TE-keskuksen johtaja, Päivi Myllykangas, Tampereen kaupunkiseudun elinkeino- ja kehitysyhtiö Tredean toimitusjohtaja, Anna Länninki, Tammerkosken Nuorkauppakamarin puheenjohtaja sekä viime vuoden kilpailun voittajan Vincit Oy:n toimitusjohtaja Mikko Kuitunen.

Lisätietoja kilpailusta sekä mukana olleista yrityksistä löydätte kilapilun sivuilta www.vuodentyonantaja.fi , Facebookissa tai Twitterissä / Instagramissa #vuodentyönantaja

LISÄTIEDOT:

Hannu Järvimäki
Projektipäällikkö, Vuoden työnantaja 2015
Tammerkosken Nuorkauppakamari ry
+358 50 367 0862
hannu.jarvimaki@gmail.com

Juha Koivunen
sisältöjohtaja
Radio FUN Tampere
juha.koivunen@funtampere.fi
040 521 3224